Anela (Lucy)

Kastrerad tik
Född: oktober 2021
Storlek: Ca 58 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Anelas historia

Anela har en historia som bara inte får hända, och som tur är är det extremt ovanligt.

Anela adopterades som valp till en familj i Tyskland genom en tysk förening som ASIPA också samarbetar med. I sin tyska familj växte hon upp till en unghund full av energi och livsglädje. I familjen fanns också en äldre hund som inte krävde mycket uppmärksamhet, och kanske hade familjen förväntat sig att även Anela skulle ligga still i sin korg dygnet runt.

Tiden gick och Anela blev allt mer frustrerad över att inte få utlopp för den energi hon hade inom sig och som är helt naturlig för en unghund på väg att upptäcka vad livet har att ge. Men familjen lät henne bara vara för sig själv utan att träna henne. Resultatet blev att hon växte upp till en stor och stark hund som inte fått utlopp för sin energi på annat sätt än att vakta sin familj och ”ta hand om” trädgården, där hon fick vara mest hela tiden. Familjen såg henne som olydig och omöjlig att ha att göra med och var oroliga för hur hon skulle utvecklas. De beslutade att överge henne.

Den tyska organisationen försökte, men lyckades inte hitta ett fosterhem åt henne i Tyskland. Det är därför hon nu sorgligt nog kommit tillbaka till hägnet i Rumänien.

Anela – som kallades Lucy i sin tyska familj – behöver komma till en familj som gillar ett aktivt liv med hundträning som stort intresse. Anela vill jobba, och med rätt vägledning kommer hon att bli en fantastisk kompis för dig som vill hjälpa henne att hitta det hon är bra på.

Vi i styrelsen har besökt Anela i hägnet och vi bedömer att hon inte ska bo med barn och att hennes nya familj har erfarenhet av hundar från innan. Anela är en snäll men lite osäker hund som behöver lite tid att känna förtroende för sina människor.

Vill du ge vackra Anela en andra chans? Fyll i en intresseanmälan.