Merlin

Kastrerad hane, född maj 2024
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 8600 kr

Merlins historia

Merlin och hans 4 syskon blev räddat en vårdag 2024.

Det var en kvinna som hittade dessa 5 valpar med sin mamma, inte långt från ASIPA. Mamman försökte så gott hon kunde att ta hand om sina valpar och skydda dom från faror, vilket är ett näst intill omöjligt jobb för en liten tik.

kvinnan erbjöd tiken mat och lockade henne en bit bort från valparna så kvinnan kunde ta dom in i sin bil för att sedan låta en nervös och rädd tik hoppa in i bilen efter sina valpar.
Då kvinnan hade den lilla familjen i trygghet inne i bilen, ringde hon till Alina för att få hjälp med alla hundarna. Alina visste att hägnet var fullt, men hon visste också att hon inte kunde avvisa familjen och därmed fick hon ”trolla” fram en trygg plats till hundarna inne i hägnet.

Då familjen kom till hägnets veterinär fick hela familjen äta sig mätta och mamman fick sova ut i lugn och ro.

Då kastreringar är den enda långvariga lösningen på gatuhundsproblematiken och för att inga oönskade valpar ska behöva födas, blev mamman till valparna kastrerad.

Efter några dagar i hägnet visade mamman att detta inte var något ställe hon ville vara. Hon ville tillbaka till det stället som hon kände var sitt hem och där en äldre man brukade utfodra tiken och hennes flock. Alina kände instinktivt att tiken skulle trivas som bäst med att komma tillbaka till det hon kände som sin familj och tog därför med sig tiken i sin bil och lämnade henne tillbaka till platsen där hon kom ifrån.
Vi hade förstås önskad att tiken också skulle kunna få ett kärleksfullt hem här i Sverige, men ibland är det inte det bästa för hunden.

Valparna hade tiken gjort ett mycket bra jobb med och hon har givit dom trygghet, något som märks på dom i dag. Alla valparna är sociala, snälla och valpiga. Precis som det ska vara.

Mamman till valparna är ca 45 cm hög så vi gissar, precis som hägnet, att valparna kommer landa mellan 40-48 cm som vuxna.

Vill ni adoptera vackra Merlin och ge honom ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss.

Syskon:

  • Mica
  • Miciu
  • Mibu
  • Maxi