Tuzik

Kastrerad hane, född ca maj 2022
Storlek: 58 cm, ca 20 kg
Adoptionskostnad: 6900 kr

Tuziks historia

Tuziks historia är mycket sorlig.

Tuzik blev övergiven, som så många andra hundar, uppe på en kulle där våran veterinär, Julia, ofta går på promenad med sin egna hund. En dag såg hon denna unghund som verkade vilsen och började ta med sig mat till honom när hon visste hon skulle gå där hunden befann sig. Denna killen var en mycket vänlig hane och efter en vecka eller två bestämde sig en ukrainsk familj, som också dom hade sätt och mött Tuzik, att adoptera honom.

Julia höll kontakt med familjen som adopterad Tuzik och erbjöd sig att kastrera honom och gav råd om hur man sköter en hund.
I några månader var Tuzik en lycklig familjemedlem och han kom till kliniken hos ASIPA för att få sina vacciner och efter det blev han kastrerad.
En dag, några veckor efter Tuzik var adopterad var Julia åter ute och gick med sin hund på stället där hon hittat Tuzik och hittade till sin förfäran honom på kullen igen, ensam.
Julia kontaktade tjejen från familjen som adopterad Tuzik och hon förklarade att hyresvärden inte tillät dem att låta hunden bo kvar hos dom.
Julia hade inget annat val en att ta med Tuzik hem till sig, även om hon inte hade tillräckligt med plats. Julia hade honom hemma i 2 dagar, tills tjejen hittade ett annat fosterhem till killen.
Familjen ville själva hitta ett föralltid hem till Tuzik, detta då hon ville kunna hälsa på honom. Tyvärr så kunde jourhemmet som flickan hittade endast ha Tuzik i jour i en vecka och en vecka var inte tillräckligt med tid för flickan att hitta ett nytt hem till Tuzik. Flickan kontaktade åter Julia för att hon skulle hitta en lösning för hunden.
Julia frågade, efter all denna flytten för den stackars hunden, Alina om dom kunde ta in Tuzik och hitta en familj till honom. Självklart svarade Alina ett ja, men då det var mycket fullt i hägnet fick Tuzik återigen flytta till en ny fosterfamilj i 10 dagar innan han kunde komma till ro i hägnet.

Då Tuzik hade bott i hägnet några månader blev han adopterad via en tysk organisation till Tyskland och alla trodde att nu skulle Tuzik aldrig mera vara tvungen att flytta igen. Men, tyvärr så blev inte lyckan långvarig för denna stackaren och efter bara 2-3 månader ville hans familj inte ha honom längre. Familjen hade aldrig haft hund innan och var inte förberedd på att med en hund kommer det automatiskt extra jobb.

Tragiskt nog så kunde inte den tyska föreningen hitta något jourhem till killen i Tyskland och därför blev Tuzik skickat tillbaka till Rumänien och till ett tragiskt hägnliv.

Man skulle nästan tro att all denna flytten har förstört Tuziks förtroende för människor, men det har det inte och detta ser vi som ett täcken på att denna killen har ett stabilt psyke med en grundtrygghet i sig själv.

Tuzik, han är en mycket kärleksfull hund, han älskar att sitta med människor hela dagen. Han älskar att ligga nära, gärna lite på en och borra näsan i halsen på sin människa. Han älskar att pussas, men han slickar dig inte, han puttar bara mjukt till  dig med sin näsan.
Tuzik som aldrig fått vara en bekymmerfri valp, han har den där härliga ”valpenergin”. Han älskar att springa och leka med andra hundar, men han kan också leka med leksaker (som han till slut förstör).

Tuzik är smart, han lär sig snabbt, speciellt om han är utvilad.
Tuzik är alltid på ett strålande humör och redo för att leka eller gosa.
Tuzik är nästan rumsren och säger ofta till, om han är inne i huset i hägnet, att han behöver ut att kissa eller bajsa.
Tuzik umgås fint med andra hundar och han älskar både vuxna och barn och därför kommer han stormtrivas i dom flesta familjer.

Vill ni adoptera vackra och snälla Tuzik och ge honom ett stabilt och kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.