Lulu

Kastrerad tik, född april 2021
Storlek: ca 68 cm
Adoptionskostnad: 5500 kr

Lulus historia

En dag vintern 2022, blev en tik observerad då hon haltade längst en hårt trafikerad väg nära Cluj. En person som passerade i sin bil såg denna tiken och postade ett inlägg på Facebook om vilket skick tiken var och var hon befann sig, i hopp att någon skulle hjälpa tiken.

Någon av Alinas vänner berättade för Alina om Lulu, som tiken blev döpt till. Alina, som den fantastiska människa hon är, samlade ihop ett team och åkte iväg för att fånga in Lulu. Det var bråttom då Lulu var skadad och risken att hon skulle dö var stor.

Då Alina och hennes team kom fram till stället som Lulu befann sig såg de en förtvivlad, mager tik med enorma smärtor. Alina gav Lulu mat för att vinna hennes förtroende och sedan var det enkelt att lyfta upp henne i bilen där hon kunde känna värme och trygghet.

Väl framme i hägnet blev Lulu undersökt av veterinär som snabbt konstaterade att Lulus högra bakben troligen var brutet och att hennes vänstra öga hade fått ett trauma.
Alina tog kontakt med röntgen och ortoped då Lulus ben var en prioritering och det visade sig att benet var brutet. Hon fick ett implantat inopererat.

Lulu var en mycket tålmodig patient och efter bara en kort tid efter operationen  kunde hon halta sig fram. När benet var nästan läkt och Alina kände att Lulu var redo att kolla sitt öga, åkte de iväg för att träffa en ögonspecialist som konstaterade att Lulu hade fått ett såpas stort trauma på sitt vänstra öga att hon var blind på detta och ögat behövde opereras bort.

Lulu har nu tagit bort implantatet i benet, det har läkt fint och hon har inga problem med detta längre. Lulu är i dag en mycket trevlig hund som älskar livet. Hon älskar alla människor hon mött, stora som små, män som kvinnor.

Lulu är en stor dam som inte bör bo med små hundar då hennes lek kan bli för mycket för dessa. Lulu kan dock bo med stora hundar som är respektfulla, som Lulu är, och som inte är ute efter bråk. Lulu har bott i hägnet med bl.a Oreo som nu bor i Sverige och även med andra stora och lugna hundar och det har fungerat fint.

Lulu är en lättlärd dam som är lätt att avleda och hon har också gått en del koppelpromenader. Hon älskar att få uppmärksamhet och får hon klappar och kli bak örat är lyckan total.

Lulus adoptionskostnad är reducerad då Lulu bedöms av oss som en handikappad hund pga att hon bara har ett öga, men detta är något som Lulu absolut inte själv ser som något handikapp.

Vi bedömer att Lulu kommer trivas i de flesta hem med sin härliga personlighet.
Vill ni adoptera Lulu som kämpat så länge för att få ett liv i Sverige? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.