Hera

Kastrerad tik, född 20. nov 2022
Storlek: 52 cm, 16 kg
Adoptionskostnad: 7700 kr

Heras historia

Hera blev räddat från ett liv som kedjehund, ett öde som oändligt många Rumänska hundar är dömt att leva som.
En kedjehund är en hund som ska agera som ett larm och larma till ägaren när någon närmar sig tomten där hunden sitter fast i en, oftast, mycket kort kedja på ca 1.5 meter. Dessa hundar har sällan eller aldrig något skydd från kyla och sol. Dom får mat och vatten, men inte tillräckligt, endast nog för att överleva. Dessa hundar lider något fruktansvärt.

Hur blev då Hera räddat från sin kedja? Jo, Alina fick höra ryktesvägar att det var en ung tik som bodde på samma gata som ASIPAs hägn är och denna tik satt fast i en kort kedja, fast en liten tunna som hon också hade som skydd. Då tiken inte var kastrerad var risken också mycket stor  att hon skulle bli dräkitig och få oönskade valpar.

Alina som har lång erfarenhet med att prata folk till rätta och att få dom ta sitt förnuft till fånga, i alla fall för stunden, hon gick bort till detta hus där Hera satt fastkedjat och klarade efter en stunds prat att övertala mannen som ägde Hera att lämna över henne till ASIPA och lova att aldrig mera binda fast en hund på det viset igen. Vi vet att mannen inte kommer hålla sitt ord, men Hera kommer aldrig behöva sitta fast i någon kedja igen.

Nu har Hera bott i hägnet i några månader och hon har visat sig vara snäll och trevlig mot alla människor hon mött och hon umgås fint med dom andra hundarna hon mött i hägnet. Hera kommer trivas i dom flesta familjer, det är vi rätt säkra på.

Vill ni ge Hera ett kärleksfullt hem? Vill ni adoptera denna skönhet? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.