Dora

Kastrerad tik, född 1 nov. 2022
Storlek: Ca 50 cm
Adoptionskostnad: 7700 kr

Doras historia

Vad vi vet om Dora är att hon bodde på en arbetsplats, efter blivit övergiven av någon människa som inte ville ha kvar henne. Dora var bara en valp då hon fick lära sig vad ett liv utan sin mamma och familj innebar.

Dora hade ändå tur, hon fick mat och vatten, men tyvärr absolut ingen kärlek.
Ett par av dom killarna som jobbade där Dora bodde tog med Dora till ASIPAs veterinär klinik med frågan om Dora var gammal nog för att bli kastrerad (dom visste att detta blev gjort gratis)
Då våran veterinär frågade killarna om Doras hälsa då hon tyckte Dora såg sjuk ut, då visade det sig att Dora inte hade ätit på ett par dagar. Våran veterinär som har sätt otaliga av hundar som haft Parvo var rätt säker på att Dora hade fått denna fruktansvärda sjukdom. Veterinär tog ett Parvo test och det visade positivt.

Arbetarna som hade tagit med sig Dora till veterinär, dom ville ta med sig Dora tillbaka till arbetsplatsen då dom tyckte inte Parvo var något att bry sig om.

Våran veterinär informerade arbetarna om att Dora behövde läggas in på en klinik för att få behandling, men de sa att de inte skulle kunna betala räkningen.
Veterinär gjorde ett försök att få killarna att förstå att Parvo är en mycket svår sjukdom. Hon försökte skrämma dom med att det var bättre att avliva en valp med Parvo istället för att låta den dö av uttorkning av alla kräkningar och diarréer som den skulle få.
Killarna som inte var villiga att betala några veterinär räkningar överraskade våran veterinär med att be henne avliva Dora istället för att försöka hjälpa henne. Detta var självklart inget alternativ för våran fantastiska veterinär så hon tog kontakt med Alina med frågan om ASIPA hade möjlighet att bistå med pengar för att Dora skulle få hjälp. Alina skulle aldrig neka en hund vård, oavsett vad det skulle kosta i pengar och jobb, så självklart blev Dora inlagt på djursjukhuset för behandling.

Dora som visade sig ha kämparglöden att leva kvar, hon överlevde Parvo och fick, efter sjukhusvistelsen, åka till ett jourhem i Rumänien där hon bodde några månader innan hon var tvungen att flytta till ASIPAs hägn.

Efter sitt första år i livet med allt trauma hon blev utsatt för så har Dora lite svårt att lita på nya personer som hon möter. Dora har dock aldrig visat några aggressiva tendenser och när hon först känner att man vill henne väl och man börjar klia henne, då slappnar hon av.
Dora umgås fint med andra hundar så om Doras kommande hem redan har en stabil hund som kan visa Dora vägen till tryggheten så skulle det vara en stor fördel för denna tös.

Vi önskar att Dora ska få ett hem i ett litet samhälle eller ute på landet, det skulle vara perfekt för henne. Då skulle hon få en chans att känna trygghet och att få  tillit till människor i sin egen takt.

Vill ni adoptera vackra Dora och ge henne det kärleksfulla hem som hon aldrig har haft? Är Dora hunden som ni sökt efter? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.