Darla

Kastrerad tik, född november 2023
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 9600 kr

Darlas historia

Systrarna Darla, Dina, Dixie, Diana, Dido och Dessie blev räddade av en väninna till Alina i början på januari 2024. Kvinnan hittade den hjälplösa kullen valpar då hon var ute och körde på landsbygden nära Cluj.

Valparna låg i ett dike mycket nära vägen och de försökte hålla sig varma och trygga  genom att ligga i en liten hög. Kvinnan tittade runt där valparna låg, i hopp om att se mamman, men kunde inte se någon tik i närheten. Kanske hade valparna blivit dumpade där i diket eller så kanske mamman var död, vi kan bara gissa.

Kvinnan kunde inte lämna valparna till sitt öde och bestämde sig snabbt för att ta med sig de små liven eftersom hon var rädd att de skulle råka komma upp på vägen och bli påkörda eller att de skulle både frysa och svälta ihjäl när inte de hade sin mamma.

Hon tog med sig alla sex systrar in i sin bil och satte kurs mot ASIPA för att få valparna undersökta. Det visade sig att systrarna, trots allt, var i hyfsat fint skick och kvinnan och valparna åkte till kvinnans hem där valparna fick mat, vatten och en mjuk filt att kura ihop sig på. Systrarna fick stanna några veckor hos kvinnan innan de blev placerade i fosterhem i väntan på att få ett kärleksfullt hem här i Sverige.

I dag är alla sex systrarna lekfulla, friska och underbart söta när dom lägger sig på rygg för att bli kliade på sina mulliga valpmagar.

30 juni 2024 är Darla ca 54 cm hög.

Vill ni adoptera vackra Darla och ge henne ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.