Maja

Kastrerad tik, född 1 mars 2019
Storlek: ca 35 cm, ca 12 kg
Adoptionskostnad: 5500 kr
Befinner sig i Sundvall

Majas historia

Då Maja kom till Sverige från Rumänien i juni 2020 var hennes namn Bellona och därav heter hon Bellona i sitt pass.

Nu måste Maja hitta ett nytt kärleksfullt hem då matte inte kan ha kvar henne.

Maja är rumsren, hon älskar att åka bil och lägger sig fint till rätta. Maja har aldrig visat täcken på seperationsångst och hon har heller aldrig visat några specifika rädslor.

Majas matte beskriver Maja såhär:
Maja är sprudlande glad, med en oändlig framåtanda och full av energi. Det bästa som hon vet är att vara i skogen och att använda sin nos. Maja älskar människor, särskilt dom hon redan känner, Maja kan också bo med barn så länge barnen respekterar henne och inte tar saker ut av t.ex hennes mun.

Det som matte upplever som jobbigt med Maja är att hon har svårt för hundmöten. Hundar som hon lärt känna är dock inge problem.

Majas matte tycker Maja skulle må bäst om hon får bo ute på landet och få vandra runt i skogen då det är då Maja mår som bäst.

Majas matte älskar Maja mycket, men då Maja inte fungerar så bra i den miljö hon bor i nu, så ser matte att Maja ska få flytta till en annan familj där hon inte ska behöva möte hundar och katter så fort hon ska gå ut.

Såhär säger Majas matte om hennes jobbiga sidor:
Många dofter och synintryck triggar henne. Ibland kan också ljud påverka henne, speciellt hundskall när hon är utomhus.

Hon kan i vissa situationer upplevas som ganska mycket hund att hantera – hon är ett litet muskelpaket, har ett gigantiskt jaktintresse, går lätt upp i varv, har mycket energi och arbetsglädje.
På grund av jaktintresset kan Bellona inte bo med katter och smådjur.

OBS! Viktigt att notera: Det som jag har skrivit som hennes ”svaga” sidor ovan kan i ett annat hem vara hennes starka sidor!!

Är ni den familj vi letar efter till lilla söta Maja? Då är ni varmt välkomna med en intresseanmälan till oss.

Maja är fullt frisk och försäkrat i Agria.

Efter ni är godkända som adoptör av oss får ni självklart prata med Majas matte och om allt då känns bra kommer ett besök till Maja planeras in.