När vi adopterade Kodiak och Farrah

En dag i augusti 2020 väntade vi spänt i Värnamo på att vår lilla tjej Farrah (troligen herdehundsblandning) skulle komma från Rumänien. Farrah var en tvåårig tik som varit i hägn i Rumänien under hela sin uppväxt, hon och hennes syskon hade hittats ute som små valpar. När vi fick hem Farrah var hon en mycket rädd tjej som tyckte att det mesta var läskigt, nya ljud, promenader och framförallt nya människor.

Mina föräldrar hade sedan tidigare adopterat en hund från Rumänien och Farrah tyckte från första dagen väldigt mycket om honom så han blev en bra hundvän och stöd för henne. Under vintern bestämde vi oss för att vi gärna skulle vilja adoptera en hund till från Rumänien eftersom vi tyckte det var så roligt med Farrah. Då hittade vi Kodiak som också han var två år och bodde i hägn. Han kom till oss på våren 2021.

Kodiak var en trygg och stabil kille från dag ett, han hoppade nöjd ut ur transporten och blev lycklig över att se köttbullar och andra godsaker som vi hade med till honom. Sedan vi bestämt oss för att adoptera även Kodiak fanns ju givetvis en rädsla för hur Farrah och Kodiak skulle reagera på varandra, skulle de bli vänner eller skulle det bli…

Vi lät Farrah och Kodiak träffas första gången ute i vår trädgård och de hälsade glatt på varandra, från första dagen så har det fungerat jättebra och de är verkligen de bästa vänner.

Farrah har nu bott hos oss strax över ett år och Kodiak i ett halvår de är mycket familjära och tycker om att gosa och vara med oss i familjen, våra föräldrar och nära vänner går också bra. Dock tycker de båda att främmande människor är lite läskigt fortfarande så det är något vi hela tiden får jobba med. Farrahs resa ifrån att ha varit en mycket rädd och osäker tjej till att idag vara en sprudlande glad hund som älskar promenader, bad och att bara mysa med oss har varit så härligt att se och få vara en del av.

Att adoptera hundar ifrån Rumänien är något alldeles speciellt, men det kräver ett stort engagemang där man måste vara beredd att stötta dem med deras rädslor samtidigt som man får så himla mycket tillbaka ifrån dem, de blir verkligen en sann familjemedlem. Vår upplevelse av att adoptera hundar från Rumänien är mycket positiv och om vi någon gång kommer att skaffa en hund till så kommer det garanterat att bli en ny adoptionshund ifrån Rumänien.

/Linda & Anders